Here is a very interesting tidbit regarding the French and Italian cuisines underlying the historical contribution of Italy to the development of French cooking. In 1533, the Florentine princess Catherine De Medicis married Henry duc d'Orleans (who became King Henry II or France). At this point, France was not known for its food or food culture. Catherine brought an entourage of Italian chefs with her to France, who introduced to France a variety of dishes, food preparation and dining practices. Although France and Italy obviously have evolved very different food cultures, much of France's current food culture can be traced back to this time.
Ecco una informazione interessante a proposito delle cucine francesi ed italiane che mette in risalto il contributo storico dell’Italia sullo sviluppo della cucina francese. Nel 1533, la principessa fiorentina Caterina dei Medici sposò Enrico duca d’Orleans (che poi diventò il re Enrico II di Francia). A questo punto, la Francia non era conosciuta per il suo cibo o per la sua cultura gastronomica. Caterina portò in Francia un seguito di cuochi italiani che introdussero in Francia una varietà di piatti, preparazioi e pratiche. Sebbene la Francia e l’Italia hanno successivamente elaborato culture gastronomiche molto diverse, buona parte della cultura gastronomica francese può essere fatta risalire a quel tempo.
Wednesday, April 9, 2008
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