Wednesday, September 17, 2008

tidbit mentioned on the Seattle Times

The 3 courses for $30 menu offer available at tidbit every Sunday evening is included in the Seattle Times today in a piece about restaurants offering deals on food and beverages.

The article Restaurants try to keep diners dining amid recession worries is written by Karen Gaudette.

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Other promotions abound (ask your favorite hangout or check its Web site for specials. Many vary their deals by the day, such as Half-price Wine Wednesdays or Two-For-One Thursdays):
• Seattle's Tidbit Bistro is offering three courses for $30 every Sunday evening.
• Applebee's Neighborhood Grill & Bar restaurants are offering all-you-can-eat ribs, chicken fingers and crispy shrimp (Bellevue, Renton, Tukwila, Bothell, Lynnwood, Everett and Federal Way, dine in only).
• Palisade in Seattle is offering a $32 three-course menu Sunday through Friday before 6 p.m. and Saturday before 5 p.m.
• Morton's 5-7 p.m. happy hour in downtown Seattle now includes complimentary filet-mignon finger sandwiches.
• TGIFriday's restaurants (Kirkland) are offering smaller versions of favorite entrees at lower prices, starting at $6.99-$9.99.
• Seattle's BOKA Kitchen & Bar is offering a "Recession Concession" special: Two pork empanadas and a double serving of its cucumber-melon tequila cocktail for $8 during happy hour.
• Il Fornaio in Seattle is offering free antipasti (fresh pasta, bruschetta and pizza) at its 4-6 p.m. weekday happy hour.

1 comment:

GiQ40 said...

Ciao ragazzi dall'Italia, in cui l'autunno sta arrivando.
Volevo proporvi due ricette che magari possono contribuire a combattere la recessione!
L' ingrediente base, che di certo non manca a Seattle, è la polpa di granchio.
La prima versione prevede la panna, la seconda i pomodorini (spero li troviate dalle vostre parti, magari proprio al Pike's Place!).
N.B.: in Italia la polpa si trova generalmente confezionata in scatoletta ed è piena d'acqua, ed è a questa che faccio riferimento

-Versare la polpa di granchio in un tegame con olio d'oliva, al limite con un po' di aglio tritato (solo per chi piace). far cuocere per qualche minuto
-aggiungere vino bianco e farle evaporare aumentando la fiamma
-aggiungere qualche cucchiaio di panna, abbassare la fiamma, e cuocere per qualche altro minuto
-sversate la pasta, che nel frattempo avete preparato, nel tegame e amalgamare il tutto
-personalmente non aggiungo sale perchè il sapore della polpa è già forte; qualcuno lo stempera con il surimi

Passiamo alla seconda versione:
-Rosoliamo in un tegame l'aglio che abbiamo schiacciato con l'olio e un pizzico di peperoncino.
-Aggiungiamo la polpa di granchio che abbiamo fatto sgocciolare in modo che perdesse l'acqua sottovuoto.
-Uniamo i pomodorini tritati e condiamo.
-Lessiamo la pasta,coliamola e condiamola con il susghetto preparato.
-Spolveriamo i piatti con un trito di rucola
-sale e pepe q.b

Provatele e fatemi sapere.
Saluti da Giuliano